Dostupni linkovi

Čelnik Premijer lige: Bez publike u skorije vreme


Utakmica Totenhem - Čelzi krajem decembra 2019.

Predsednik Fudbalskog saveza Engleske (FA) Greg Klark rekao je danas da ne očekuje da će se navijači vratiti na tribine u skorije vreme.

Premijer liga suspendovana je zbog pandemije korona virusa, a ako se nastavi utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata. Liga se, takođe, priprema i za mogućnost da se i sezona 2020/21. igra pred praznim tribinama.

"Realnost je da jednostavno ne znamo kako će stvari odvijati. Ali, uz socijalno distanciranje koje je potrebno još neko vreme, suočavamo se i sa velikim promenama u celom fudbalskom ekosistemu. Na primer, teško je predvideti da se navijači, koji su životna snaga fudbala, uskoro vrate na utakmice", napisao je Klark u pismu Upravnom odboru FA-a, preneo je Bi-Bi-Si.

Klark je rekao i da izvršni tim FA-a "radi na različitima scenarijima sa kojima bismo potencijalno mogli da se suočimo kao rezultatom pandemije".

On je upozorio da će smanjenje budžeta u iznosu od 75 miliona funti biti "razumno" ove godine.

"U najgorem scenariju, to bi bilo neophodno tokom sledeće četiri godine kako bi se nadoknadio deficit u iznosu od 300 miliona funti. Jasno je da će to uticati na mnoge naše planove jer će dotaći svako područje igre i uticati na projekte za koje se svi zalažemo", naveo je Klark.

Premijer liga Engleske prekinuta je zbog pandemije korona virusa 13. marta. U trenutku prekida, nakon 29 odigranih kola, Liverpul je bio vodeći sa 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Mančester sitija, koji ima utakmicu manje.

Uprava i klubovi Premijer lige na prošlonedeljnom sastanku nisu doneli odluku o nastavku sezone, već je ponovljena namera da se takmičenje nastavi kada nadležni to budu dozvolili.

Predstavnici klubova su razgovarali o programu Vlade u sklopu kojeg bi se utakmice igrale na stadionima na kojima to bude dozvoljeno ili na neutralnim terenima. Takođe, razgovaralo se i o tome kako će se igrači vratiti punim treninzima i šta će se dešavati unutar trening centara.

Premijer liga suspendovana je 13. marta, a do kraja sezone preostala su da se odigraju još 92 meča.

XS
SM
MD
LG