Dostupni linkovi

Vlast i opozicija oprečno o Đilasovom videu


Dragan Đilas

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je protiv svake vrste nasilja i da je "nedopustivo uvlačenje bilo čije dece u politiku", prenosi agencija Beta.

Mihajlović: Ničija deca ne smeju da trpe zbog politike

"Ako me pitate da li sam za politiku - da. Da li sam za političku borbu - da. Da li sam za žestoku političku borbu - da. Ali dovođenje politike do toga da se bilo čije dete, i deca predsednika Srbije, i Đilasova, i moja i svakoga od vas, osećaju ugroženo - ja sam uvek protiv toga", izjavila je novinarima Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, tokom posete Saobraćajnom preduzeću "Lasta".

Ona je to izjavila u komentaru na video koji je lider opozicione Stranke slobode i pravde (SSP, članice Saveza za Srbiju) postavio na društvene mreže.

Lider SSP Dragan Đilas objavio je 3. maja uveče na društvenim mrežama da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje "Đilase lopove", što je uznemirilo njegovu decu, koja su, kako je naveo, "plakala i tresla se od straha".

UDS: Deca ne smeju biti žrtve političke borbe

Opoziciona Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) protestovala je zbog uznemiravanja dece lidera SSP Dragana Đilasa i apelovala na sve političke rivale da političku borbu vrate na teren "koji ne postavlja mete na decu i porodice", prenosi Beta.

"Ne postoji nijedno opravdanje za huligane, koji očigledno znaju gde žive političari i njihove porodice, što su sinoć u Beogradu zastrašivali i maloletnu decu koja se politikom ne bave. Ničija deca ne smeju biti žrtve političkih neslaganja odraslih", naveo je UDS.

UDS je pozvao sve učesnike u političkom životu da se uzdrže od nasilja i provokacija i da političke ideje iznose na miran i civilizovan način.

Vulin: Djilas viče zbog svoje dece a ne uznemiravaju ga suze tuđe dece

Predsednik Pokreta socijalista (PS) i ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ljut zbog optužbi na svoj račun koje su čula i njegova deca ali da ga "suze tuđih kćeri i sinova nisu uznemirile".

"Ne znam da li su Đilasova deca čula 'Đilase lopove', ali … znam da nije prošao nijedan dan da Vučićeva deca nisu čula neku laž i o svom ocu i o sebi", naveo je Vulin u saopštenju.

Vasiljević: Đilasov jeftin politički performans, zašto su njegova deca značajnija od Vućićeve

Savetnica za informisanje predsednika države Suzana Vasiljević ocenila je kao "jeftin politički performans" video snimak predsednika Stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa u kojem uznemireno govori da su se njegova deca tresla od straha zbog poruka protiv njega emitovanih u blizini gde žive.

"Predsednik Vučić je od početka vanrednog stanja obećao da neće pominjati svoje političke protivnike. I 50 i nešto dana ih nije nigde pomenuo. A svih tih dana ste imali vređanje njega i njegove porodice i njegove dece, od strane dotičnog gospodina, njegovih koalicionih partnera i medija bliskih gospodinu Đilasu", rekla je Vasiljević za Televiziju Prva.

Ona je rekla, da Đilasa "tada nigde nije bilo, nije plakao i molio ove da prestanu".

Vasiljević je navela da zvučnici sa kojih se čulo vređanje Đilasa nisu bili ispred prozora zgrade gde žive Đilasova deca, već, kako je razumela, na krovu neke zgrade koja je bila blizu pa se to čulo.

"Zašto bi njegova deca bila zaštićenija, značajnija od dece Vučića? Decu nije petljao, niko od nas - ni predsednik, niko blizak predsedniku, niko od medija u Srbiji na koje smo mi na bilo kakav način mogli da imamo uticaj nije decu nijednog političkog protivnika stavio na naslovnu stranu, a Đilas jeste", rekla je Vasiljević.

Ona je zamolila medije da ničiju decu ne diraju, jer ona nisu kriva za ono što njihovi očevi rade.

Trifunović: Razglas protiv Đilasa - teror

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović ocenio je puštanje sa razglasa poruke "Đilase, lopove" u blizini zgrade gde živi porodica predsednika Stranke slobode i pravde kao "čist teror", za koji je optužio SNS i Aleksandra Vučića, a za koga kaže da se prema građanima ponaša kao "prema podanicima".

"To je teror, ja nemam drugu reč za to. Vučić se ponaša prema nama kao prema podanicima. Ja taj teror trpim treću noć, jer u mojoj ulici koja ima 10-tak zgrada, uveče ima više navijača nego u jednom redu južne tribine stadiona Partizana", kazao je Trifunović za televiziju N1.

XS
SM
MD
LG