Dostupni linkovi

Traži se istraga smrtnog slučaja u karantinu u Prištini


Kosovski Ministar zdravlja na dužnosti Arben Vitia zatražio je od Državnog tužilaštva da s prioritetom istraži smrtni slučaj osobe u Studentskom centru u Prištini, koji se koristi kao karantin za osobe koje uđu na Kosovo iz drugih država.

Muškarac star 26 godina iz Gnjilana tragično je poginuo u nedelju popodne, nakon što se bacio sa jednog od spratova tog centra.

On se dan ranije vratio iz Nemačke gde je otišao na studije, rekao je na konferenciji za novinare ministar Vitija. Dodao da se ovaj slučaj mora rasvetliti.

Viti je rekao da od nedelje uveče razmišlja i o ostavci, ali je dodao da kao ministar ima odgovornosti a jedna od njih je i rasvetljavanje ovog slučaja.

Generalni sekretar u ministarstvu Naim Bardići (Bardiqi) kazao je da ministarstvo nije posedovalo dokumentaciju koja bi utvrdila da je žrtva imala neku bolest.

Predsednik Kosova Hašim Tači (Hashim Thaci) saopštio je da ova smrt “nikako ne sme da ostane enigmatična” i pozvao je sve istražne organe da što pre rasvetle sve okolnosti.

Isto je zatražio i premijer Kosova na dužnosti Aljbin Kurti.

XS
SM
MD
LG