Dostupni linkovi

Novi Sad: Opera na otvorenom u vreme policijskog časa


Klasična muzika na otvorenom
Klasična muzika na otvorenom

Opera Srpskog narodnog pozorišta održala je mini koncert na otvorenom Novosađanima. U delu grada Liman 4 polusatnim nastupom za vreme policijskog časa članovi Opere izveli su niz klasičnih kompozicija.

Stanari okolnih zgrada sa prozora i balkona posmatrali su i tapšali izvođačima koji su na repertoaru imali između ostalih i Mocartovu Malu noćnu muziku, kao i Habaneru iz Karmen koju je izvela prvakinja Srpskog narodnog pozorišta Jelena Končar. Okupljeni stariji građani, koji su u ovom periodu prema odluci Vlade Srbije imali pravo da napuste svoje stanove, mogli su da slušaju i Željka Andrića, prvaka Srpskog narodnog pozorišta.

Orkestar je izveo i čuvenu pesmu italijanskih partizana iz Drugog svetskog rata „Bela ćao“, koja je, inače, korišćena kao filmska muzika za jugoslovenski film „Most“ iz 1969, a postala je ponovo simbol istrajnosti u borbi protiv kovida-19 u Italiji.

Osam članova orkestra i dvoje solista, uz dirigenta iz Italije, Andree Solinasa, izvešće tokom vikenda, za prvomajske praznike, još nekoliko polusatnih koncerata na više lokacija u Novom Sadu, i to tokom policijskog časa, pod sloganom „Pozorište je tamo gde mu je publika“.

XS
SM
MD
LG