Dostupni linkovi

Poginuo novinar 'Vremena' Radoslav Ćebić


Radoslav Ćebić
Radoslav Ćebić

Novinar nedeljnika "Vreme" Radoslav Ćebić (48) poginuo je jutros, 1. maja, saopštili su iz te redakcije.

"Radoslav Ćebić je za redakciju 'Vremena' bio više od kolege. Pamtićemo ga kao pouzdanog čoveka uvek spremnog da pritekne u pomoć, posavetuje, čoveka koji ne odbija nijedan zadatak, čak i kad mu to nipošto ne spada u opis posla", navodi se u saopštenju nedeljnika i dodaje da će vreme i mesto sahrane biti objavljeni naknadno.

Radoslav Ćebić, rođen 1972. godine u Sarajevu, završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Tokom karijere saradjivao je sa Produkcijskom grupom Mreža, Radio-Televizijom Srbije, Televizijom Nova S i drugim medijima.

U "Vreme" je došao 2006. godine, kada je radio montažu TV serijala "Jedinica". Bio je koautor dokumentarnim filmova "Pad Krajine", "Atentat na Djindjića - Medijska pozadina", "Bombardovanje" i "Peti oktobar - Konačni obračun". U filmskoj produkciji "Vremena" saradjivao je na dokumentarno-igranim filmovima "Heroj 1914" i "Apis". Od 2014. do 2019. kao reditelj uradio je svih 138 emisija "Zumiranja", a redakciji je dao i novinarski doprinos sa više od 140 tekstova u nedeljniku "Vreme".

Pred smrt je radio je na dokumentarnom filmu o ilegalnom rušenju u beogradskoj Savamali u izbornoj noći 24. aprila 2016. godine.

XS
SM
MD
LG