Dostupni linkovi

Interpol: Drogu tokom izolacije transportovali dostavljači pica


Interpol je danas upozorio na novi način rada švercera koji koriste službe za dostavu pica radi transporta droge ili oružja u zemljama gde je uvedena izolacija zbog pandemije korona virusa.

Španska policija je početkom aprila uhapsila sedam osoba, preobučenih u kućne dostavljače koji su u stvari isporučivali kokain i marihuanu biciklom, motociklom ili automobilom, navodi se u saopštenju Interpola čije je sedište u Lionu.

Droga je bila sakrivena u torbama za dostavu, precizira Interpol koji je upozorio 194 zemlje članice ove međunarodne organizacije na nov način delovanja trgovaca narkotika.

Pored Španije, te metode su primenjivane i u Irskoj, Maleziji i Velikoj Britaniji, a dostavljači su donosili kokain, marihuanu, ketamin i ekstazi.

Policija je u Irskoj pronašla osam kilograma kokaina i dva komada vatrenog oružja koji su bili sakriveni u kartonima pice.

"Kriminalci nastavljaju da se prilagođavaju svetu koji je uzdrman pandemijom korona virusa", rekao je zvaničnik Interpola koji ističe važnost da se upozori policija na ove nove načine šverca droge.

XS
SM
MD
LG