Dostupni linkovi

SzS: Ko je omogućio paljenje baklji sa solitera u vreme policijskog časa


Savez za Srbiju (SzS) upitao je u četvrtak Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i ministra Nebojšu Stefanovića da li je neko iz tog ministarstva dao dozvole za kretanje ljudima koji su u sredu uveče, sa vrhova desetina solitera u Beogradu, palili navijačke baklje i druge pirotehnička sredstva.

"Ko su ta lica, za koja postoji opravdana sumnja da ih je organizovala Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić? Ko im je omogućio da tokom zabrane kretanja donesu, montiraju i kasnije razmontiraju razglas preko koga su emitovali političke parole protiv jednog od vođa srpske opozicije?", navodi se u saopštenju SzS.

Taj opozicioni savez je ocenio da je jasno da je u pitanju organizovana akcija sa ciljem zastrašivanja građana koji mirno protestuju svake večeri u 20.05, udarajući u šerpe iz svojih stanova, ne kršeći zabranu kretanja.

SzS je pozvao minista Nebojšu Stefanovića da saopšti koliko je prekršilaca zabrane kretanja uhapšeno, a da u suprotnom, kako se navodi u saopštenju, “svaki građanin Srbije ima prvo da ne poštuje odluku o zabrani kretanja, što je u vreme pandemije veoma opasno”.

Podsetimo, već nekoliko dana, na poziv dela opozicionih partija, u 20:05 građani lupanjem u šerpe i pravljenjem buke sa prozora izražavaju protest protiv vlasti.

Kao odogovor na to, u sredu uveče je, na poziv poslanika vladajuće Srpske napredne stranke i pojedinih udruženja, u nekoliko gradova Srbije organizovan kontraprotest u 20:30, kada su pristalice SNS palile baklje na krovovima zgrada i sa razglasa puštale slogane protiv jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa.

XS
SM
MD
LG