Dostupni linkovi

Najmanje 38 osoba poginulo u požaru na gradilištu u Južnoj Koreji


Vatrogasci ispred skladišta u izgradnji kojeg je zahvatio požar, 29. april
Vatrogasci ispred skladišta u izgradnji kojeg je zahvatio požar, 29. april

Najmanje 38 osoba poginulo je u požaru u Južnoj Koreji koji je izbio na gradilištu u blizini glavnog grada, saopštili su tamošnji zvaničnici, prenosi Beta.

Broj poginulih mogao bi porasti jer se veruje da je još ljudi zarobljeno u magacinu ispod gradilišta u Ičhonu, južno od Seula. Osam građevinskih radnika zbrinuto je u obližnjim bolnicama zbog teških povreda, a dvojica su lakše povređena.
Zvaničnici su saopštili da je oko 30 radnika uspelo da pobegne, ali neki se još vode kao nestali. Pretpostavlja se da je uzrok požara eksplozija u magacinu.

"Pretpostavljamo da se upalila uljana magla što je izazvalo eksploziju, a plamen se brzo širio i radnici nisu uspeli da pobegnu", rekao je šef vatrogasne službe Ičhona, Seo Zeung-hjun.
Dodao je da su oni koji su umrli na višim spratovima verovatno udahnuli otrovan dim.

Na licu mesta nalazi se više od 400 vatrogasaca i spasilaca i oko 120 vozila.
Južnokorejski predsednik Mun Džain (Moon Jae-in) pozvao je nadležne da mobilišu "sva raspoloživa sredstva" u akciji traženja i spasavanja.

Južna Koreja, jedna od najbogatijih ekonomija Azije, decenijama se trudi da poboljša bezbednosne standarde, kako bi opovrgla glasine da je ekonomski rast zabeležen na uštrb bezbednosti na radu.

XS
SM
MD
LG