Dostupni linkovi

NATO i Vojska SAD-a uručile BiH donaciju za borbu protiv epidemije


NATO, donacija BiH
NATO, donacija BiH

NATO i vojska Sjedinjenih Američkih Država uručili su u utorak u Sarajevu još jednu donaciju Bosni i Hercegovini u borbi protiv širenja virusa.

Ova donacija je odgovor na nedavni zahtjev koji su vlasti Bosne i Hercegovine uputili NATO Euroatlantskom koordinacijskom centru za odgovor na katastrofe.

Predstavnici NATO-a u BiH i američke vojske uručili su prijeko potrebne zalihe ministarstvima unutrašnjih poslova Federacije BiH i Republike Srpske", saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH putem Facebooka.

Kako se navodi ovom donacijom će se pomoći službama za hitne intervencije da nastave obavljati svoj ključni zadatak zaštite najugroženijih građana bez obzira iz kojeg su dijela BiH.

Današnja pošiljka jedna je od nekoliko kontinuiranih donacija koje saveznici NATO-a pružaju građanima BiH kao odgovor na zahtjev ove zemlje za pomoć", poručeno je.

U BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tokom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili putem pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite, saopštili su iz Ambasade SAD-a.

XS
SM
MD
LG