Dostupni linkovi

Nove smernice Bele kuće o povećanju testiranja, Tramp za otvaranje škola


Uzroci za testiranje
Uzroci za testiranje

Bela kuća objavila je nove smernice kao odgovor na kritike da je testiranje na korona virus u SAD sporo, dok predsednik Donald Tramp pokušava da vrati fokus na ublažavanje mera zalažući se prvenstveno za otvaranje škola.

Tramp je u ponedeljak (27. aprila) u razgovoru sa guvernerima izjavio da bi savezne države trebalo ozbiljno da razmisle o ponovnom otvaranju škola, iako su mnogi rekli da bi bilo nesigurno da se učenici vraćaju do leta.

On zagovara otvaranje škola u trenutku kad Centar za kontrolu i prevenciju bolesti radi na finalizaciji smernica za ponovno pokretanje ekonomije.

Predsednik SAD smatra da je otvaranje škola ključno za ponovno pokretanje ekonomije jer bez bezbednog mesta za decu, roditelji će se teško vratiti na posao.

Međutim, neki od obrazovnih zvaničnika kažu da bi otvaranje škola donelo "veliki rizik i malo nagrade", pogotovo jer se bliži kraj godine.

Trampova administracija takođe je otkrila nacrt saveznim državama o povećanju testiranja tokom naredne nedelje, prenosi AP.

Nove smernice osiguraće da savezne države imaju dovoljno testova na raspolaganju za najmanje 2,6 odsto populacije svakog meseca, a područja koja su teže pogođena virusom moći će da se testiraju u većoj meri.

XS
SM
MD
LG