Dostupni linkovi

U Severnoj Mitrovici pretučen vlasnik TV Puls


Severna Mitrovica, ilustracija
Severna Mitrovica, ilustracija

Ispred zgrade opštine u Severnoj Mitrovici, institucije koja funkcioniše u sistemu Srbije, nepoznata lica napala su Nenada Milenkovića, vlasnika građevinske firme "Puls inžinjering " i TV Puls Šilovo iz Gnjilana. U trenutku napada Milenković je bio sa trojicom svojih kolega.

Incident je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio Branislav Radović, portparol Policije Kosova za region sever.

Kako je Radović izjavio, oštećeni je u svojstvu odgovornog lica došao da preda tendersku dokumentaciju za učešće na tenderu radi izgradnje stambenih zgrada u Severnoj Mitrovici.

Za napad su osumnjičena nepoznata lica, a oštećeni M.N (1985) i C.G (1984), obojica srpske nacionalisti. Obojica žive na Kosovu i zaposleni su u Puls televiziji.

„Direktor i zaposleni u Puls televiziji na licu mesta nisu bili u novinarskoj ulozi, već kao predstavnici preduzeća registrovanog i za građevinske radove", rekao je portparol policije.

Dvojica napadnutih su upućeni u Zdravstveni centar u Mitrovici gde su konstatovane lakše telesne povrede.

O incidentu je obavešten i nadležni tužilac, koji je naložio da se predmet preda opštem departmanu Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, rekao je Radović.

Tužilac je potom otvorio predmet koji je predat policijskoj stanici Mitrovica sever na dalju nadležnost.

Nenad Milenković je za RSE izjavio da je pretučen od strane "četiri maskirana napadača".

"Tri su počela da me tuku, oduzeli su mi dokumentaciju, dok je četvrti krenuo prema vozilu prema ostalim kolegama. Dok su me tukli više puta su me pitali zašto si došao, ko te poslao, vikali su baš", kaže Milenković, dodajući da je nakon toga pozvao policiju koja je došla posle 20 minuta, izvršila uviđaj i odvezla ga u bolnicu, gde mu je zašivena rana.

XS
SM
MD
LG