Dostupni linkovi

Vladi Srbije predata peticija za zabranu rijalitija tokom vanrednog stanja


Protesti protiv emitovanja rijaliti emisija u Srbiji, arhivska fotografija

Vladi Srbije i premijerki Ani Brnabić Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predalo je peticiju sa više od 60.000 potpisa kojom se zahteva zabrana rijaliti programa u toku vanrednog stanja.

Navode i da su određenje televizije pokazale da emitovanjem rijalitija ne poštuju donete mere Vlade za suzbijanje širenja korona virusa.

"Peticijom se traži zabrana snimanja rijaliti programa u skladu sa važećim propisima i obaveza da televizije sa nacionalnom frekvencijom dnevno od 8.00 do 22.00 emituju minimum jedan sat naučno-obrazovnog programa, po jedan sat kulturno-umetničkog i dokumentarnog programa, a po pola sata programa za decu i za maloletnike", saopštilo je Udruženje.

Knjigama protiv rijalitija
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Ocenili su da je u toku vanrednog stanja zabrana okupljanja važila za Skupštinu Srbije, novinarima je bila uskraćena mogućnost direktnog postavljanja pitanja, građani su masovno hapšeni zbog nepoštovanja mera, a očigledno je da zabrana nije važila jedino za televizije Hepi i Pink u kojima je tokom pandemije bilo novih ulazaka učesnika u rijaliti programe.

XS
SM
MD
LG