Dostupni linkovi

U Severnoj Makedoniji od četvrtka obavezno nošenje maski


Skoplje
Skoplje

Građani Severne Makedonije od sutra će morati da nose zaštitne maske radi sprečavanja širenja korona virusa, odlučila je vlada u Skoplju.

To je, kako je saopšteno, jedna od "mekih mera" individalne odgovornosti u zajedničkoj borbi za kolektivno zdravlje, koja je usvojena zajedno sa odlukom o skraćivanju "policijskog sata".

Prema uredbi Vlade Severne Makedonije, zaštitna oprema na licu mora obavezno da se nosi u svim zatvorenim javnim prostrima gde ima više ljudi, kao što su marketi, prodavnice, banke, pošte, državne i zdravstvene ustanove, javni prevoz.

Na otovorenom prostoru maske moraju obavezno da se nose na pijacama i na mestima gde ne postoji mogućnost da se održava fizička distanca od dva metra.

Građani neće morati da nose zaštitnu opremu kada su u svojim dvorištima, kada voze bicikl, bave se se individualnim sportom ili se voze automobilom sa bliskima.

Obaveza nošenja zaštitne opreme od danas se već primenjuje u Kimanovu, Tetovu i Prilepu, gradovima u kojima se poslednjih dana kovid 19 najbrže širio.

XS
SM
MD
LG