Dostupni linkovi

Rus trčao oko kreveta više od 10 sati


Maraton u Moskvi, ilustrativna fotografija
Maraton u Moskvi, ilustrativna fotografija

Rus Dmitrij Jakuknji, iskusni ultramaratonac, trčao je oko svog kreveta više od deset sati u pokušaju da kopira ultramaraton od 100 kilometara.

On ovog meseca planirao da trči maraton u Sahari u dužini od 205 kilometara, ali se umesto toga našao kod kuće u Vladivostoku pošto je trka odložena za septembar zbog pandemije korona virusa.

Jakuknji je u subotu proveo 10 sati i 19 minuta trčeći oko bračnog kreveta u svom stanu. Pretrčao je nešto više od 100 kilometara.

Rekao je da ga je inspirisao Francuz koji je prošlog meseca trčao maraton na svom balkonu, ali je odlučio da ode korak dalje.

Tračanje u skučenom prostoru bilo je veliki izazov.

"Počelo je da mi se vrti u glavi, noga me je bolela s jedne strane, tako da sam na svakih 10 kilometara menjao smer u kojem sam trčao", rekao je Jakuknji za AP.

"Imao sam podršku porodice. Na ultramaratonu obično trčite s rancem u kojem je hrana. Ovde sam morao samo da mahnem rukom i supruga bi nešto skuvala. Deca su mi pružala moralnu podršku, a supruga je bila di-džej, sve vreme je menjala muziku", dodao je on.

XS
SM
MD
LG