Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 27 novooboljelih, jedna pacijentica preminula


Grafit u Zagrebu
Grafit u Zagrebu

Unazad 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze korona virusom, tako da je ukupno broj oboljelih u Hrvatskoj 1.908 osoba, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu ministar zdravstva Vili Beroš, dodavši da je prvi slučaj zabilježen prije 57. dana.

U bolnici u Zagrebu, od poslednjeg izvještaja preminula je jedna pacijentica stara 88 godina koja je imala značajne kronične bolesti, rečeno je na konferenciji.

Ukupni broj preminulih od bolesti Kovid 19 u Hrvatskoj je 48.

Od početka epidemije testirane su 26.274 osobe, unazad 24 sata testirano ih je 664, a postotak pozitivnih na testiranju je i dalje u blagom padu i iznosi 7,26 posto.

U Hrvatskoj je ukupno 801 oporavljena osoba, od toga njih 31 unazad 24 sata. Na respiratoru je 18 osoba, a hospitalizirano je 317 osoba, sedam manje nego prije 24 sata.

Na novinarsko pitanje o mogućnosti dodatnog ublažavanja anti-epidemijskih mjera zbog manjeg broja novooboljelih, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je kako je unazad nekoliko dana "linija broja oboljelih u konstantnom blagom padu", ali da to nije jedini parametar kojeg epidemiolozi prate i na temelju kojeg će donositi odluke.

XS
SM
MD
LG