Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 10 novih slučajeva, ukupno 1.881 osoba pozitivno na korona virus


U Hrvatskoj je unazad 24 sata zabilježeno 10 novih slučajeva osoba zaraženih korona virusom. Ovim je ukupan broj zaraženih u Hrvatskoj porastao na 1.881 osobu, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.


Unazad 24 sata nema novih preminulih, tako da je ukupni broj žrtava i dalje 47. Izliječena je 771 osoba, 62 više nego dan ranije, pa je aktualnI broj oboljelih od bolesti COVID-19 u Hrvatskoj 1.110 osoba.

Testirano je 25.610 osoba, od toga unazad 24 sata njih 1.424. Na respiratoru je 18 osoba, pet manje nego dan ranije, a u samoizolaciji je 25.610 osoba, 277 manje nego dan ranije.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da je na cijelom prostoru Republike Hrvatske ukinuta obaveza imanja propusnice za odlazak iz mjesta prebivališta. Propusnice je potrebno imati za kretanje unutar županije i unutar Hrvatske.

Hrvatska je podijeljena na 20 županija i grad Zagreb. U Ličko - senjskoj županiji ukidanje propusnica ne vrijedi za Udbinu i Novalju na Pagu, a u Primorsko -goranskoj i Dubrovačko - neretvanskpj županiji prostor županije podijeljen je na tri dijela unutar kojih je dopušteno kretanje bez propusnice, a ona je potrebna za prelazak iz jednog u drugi dio. Propusnice su ukinute za cijeli prostor grada Zagreba i Zagrebačke županije, prstena općina i manjih gradova oko Zagreba.

Do 4. svibnja produljena je obustava javnog prometa i zabrana okupljanja na javnim površinama, izvijestio je ministar.

'Potpuna normalizacija života krajem godine'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:19:59 0:00

XS
SM
MD
LG