Dostupni linkovi

Pjongjang demantuje da Kim Džong Un poslao Trampu pismo


Pjongjang će ispitati zašto je američko rukovodstvo dalo medijima "neosnovanu priču": Kim Džong Un
Pjongjang će ispitati zašto je američko rukovodstvo dalo medijima "neosnovanu priču": Kim Džong Un

Severna Koreja odbacila je u nedelju kao "neosnovan" komentar američkog predsednika Donalda Trampa da je nedavno dobio "lepo pismo" od lidera Severne države Kim Džong Una.

Tramp je u subotu na konferenciji za štampu o korona virusu rekao "Nedavno sam primio lepo pismo od njega. Bila je to lepa nota. Mislim da nam ide dobro."

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je niko od sadašnjih "vrhovnih zvaničnika " nije poslao pismo Trampu, a odnosi se na Kim Džong Una.

U saopštenju se navodi da će ispitati zašto je američko rukovodstvo dalo medijima "neosnovanu priču".

"Odnosi predsednika Severne Koreje i Sjedinjenih Država nije pitanje koje bi trebalo shvatati kao razonodu niti bi ga trebalo zloupotrebljavati u zadovoljavanju sebičnih ciljeva", kaže se u saopštenju.

Tramp je, takođe, branio prekinute razgovore o nuklearnom programu sa severnokorejskim predsednikom, rekavši da bi SAD sada bile u ratu sa Severnom Korejom da on nije izabran za predsednika.

Kim i Tramp sastali su se tri puta i razmenjivali pisma i izaslanike u više navrata od 2018. godine, kada su započeli razgovore o načinu rešavanja severnokorejske nuklearne krize.

XS
SM
MD
LG