Dostupni linkovi

U Federaciji BiH još 22 osobe zaražene korona virusom


COVID-19 PCR test
COVID-19 PCR test

U posljednja 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine testirane su ukupno 553 osobe od kojih su 22 pozitivne na korona virus, tako da je trenutno ukupan broj zaraženih ovim virusom 634.

Najviše oboljelih je i dalje u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, 205, izjavo je na konferenciji za novinare član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Davor Pehar.

Na bolničkom liječenju se nalaze 74 pacijenta od kojih je osam priključeno na respirator, dok je 55 pacijenata ozdravilo, rekao je takođe Pehar.

Ministar zdravstva u Vladi Federacije Vjekoslav Mandić je ponovo upozorio građane starije dobi da se pridržavaju donesenih odluka odnosno da ne izlaze iz svojih domova, jer je – kako je rekao, dvije trećine umrlih upravo iznad 65 godina, što potvrđuje da je to najrizičnija grupa stanovnika.

Mandić je podsjetio da je do sada u federaciji 25 smrtnih slučajeva , 14 muškaraca i 11 žena.

Ministar zdravstva Republike Srpske, Alen Šeranić izjavio je da su u protekla 24 sata u ovom entitetu na prisustvo korona virusa testirana 362 uzorka, a da je zaraza potvrđena kod pet osoba.

XS
SM
MD
LG