Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 54 novooboljela, šest preminulih 


Unazad 24 sata su u Hrvatskoj zabilježene 54 nove osobe pozitivne na korona virus, tako da je ukupni broj zaraženih 1.704, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.


Testirano je 18.359 osoba, od toga unazad 24 sata njih 569. Tokom prethodnog dana preminulo je šest bolesnika, najviše do sada u jednom danu, pa se ukupni broj preminulih povećao na 31. Svi su preminuli bili kronični bolesnici. Dvije osobe preminule u Splitu su korisnici domova za starije osobe u Splitu i Dicmu. Iz bolnica je na kućnu srb otpušteno 15 osoba, pa je ukupni broj izliječenih u Hrvatskoj 415, izvijestio je ministar.

U Istarskoj županiji peti dan za redom nema novooboljelih, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji cijele uskršnje blagdane nije zabilježen nijedan oboljeli, također i u Virovitičko-podravskoj, Primorsko-goranskoj, Brodsko-posavskoj, Varaždinskoj, Karlovačkoj, Koprivničko – križevačkoj i Požeško-slavonskoj županiji unazad 24 sata nema novozaraženih.

Međutim u Međimurskoj županiji i Vukovarsko-srijemskoj županiji je unazad 24 sata po jedan novozaraženi, u Osječko-baranjskoj županiji dva, isto toliko u Zagrebačkoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji; u Zadarskoj županiji je pet novooboljelih, isto toliko u gradu Zagrebu; u Krapinsko-zagorskoj županiji je osam novozaraženih, u Šibensko-kninskoj je 9 novooboljelih, u Ličko-senjskoj županiji je deset novooboljelih, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji – 16.

On je iznio statistike o broju oboljelih na milijun stanovnika: Španjolska 3.690, Italija 2.638, Austrija 1.568, Srbija 464, Slovenija 578, a Hrvatska ima 402 bolesnika na milijuna stanovnika.

Otvorena pijaca u centru Zagreba
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je na novinarsko pitanje kazao kako ovi podaci jesu usporedivi, a na pitanje o broju testiranja i broju pozitivnih na testiranjima, kazao je kako je u Hrvatskoj broj pozitivnih prema broju testiranja redovito oko 10 posto, dok neke države imaju taj postotak oko jedan posto. Njegov je zaključak da je Hrvatska po načinu i kriterijima koje je postavila za tesitiranje na korona virus „jedna od najboljih u Europi i svijetu”.

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut izvijestio je da 17. travnja dolazi novi avion sa zaštitnom opremom kupljenom u Kini a nakon toga još pet aviona u razmacima od po dva dana.

Zagreb: Drive-in korona test
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

XS
SM
MD
LG