Dostupni linkovi

Krizni štab u Rači: Hapšenje radnika „Jure“ se politizuje


Radnik "Jure" koji je u četvrtak priveden zbog širenja panike počeo je da politizuje slučaj i podiže ga na nivo koji nije realan, izjavio je komandant Kriznog štaba u Rači kod Kragujevca Nenad Savković.

Savković je agenciji Beta rekao da se radnik "Jure", koji je priveden u policiju na 48 sati, ranije izjasnio da ne želi da radi, na šta, kako kaže, ima pravo u vreme pandemije korona virusa.

"On je juče (u četvrtak) došao u međusmenu i pozivao na štrajk radnike kroz individalni razgovor sa njima, ali koliko sam informisan, nije uspeo da dobije njihovu podršku za to. Posle toga je priveden zbog širenja panike", rekao je Savković.

Radnik korporacije "Jura" u Rači kod Kragujevca, Slaviša Pajović koji je u četvrtak priveden u policijsku stanicu u tom mestu, danas je trebalo da bude saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Aranđelovcu, putem video veze, rečeno je ranije za Radio Slbodna Evropa (RSE) u Tužilaštvu.

Prema informacijama koje je u četvrtak uveče objavila TV N1 Pajović je uhapšen nakon protesta manje grupe radnika „Jure“ u trenutku dok se pripremao da da izjavu toj televiziji.

Pajović je pre toga sa manjom grupom zaposlenih u "Juri" održao protest zbog, kako navode očevici, uvođenja treće smene u proizvodnju.

Savković je rekao da je u fabrici Jura pre dva dana nastavljena proizvodnja, pošto su se složili sa svim zaštitnim merama dogovorenim u utorak na sastanku sa predstavnicima Privredne komore, opštinskog kriznog štaba, Instituta za javno zdravlje, inspekcija, sindikata i zaposlenih.

On je kazao da je „Jura“ smanjila broj angažovanih radnika na traci, obezbedila zaštitnu opremu za zaposlene i organizovani prevoz do fabrike koji je bezbedan za radnike.

XS
SM
MD
LG