Dostupni linkovi

Povratnici iz Austrije u BiH u karantinu na prelazu Izačić


Karantin u šatorima pored prelaza Izačić
Karantin u šatorima pored prelaza Izačić

Državljani Bosne i Hercegovine koji su bili na privremenom radu ili studiju u Austriji, u četvrtak (9. parila) su stigli na Granični prijelaz Izačić kod Bihaća, potvrdile su vlasti.

Potvrđeno je kako je 45 osoba trenutno smješteno u karantenskom prostoru nedaleko od graničnog punkta, te da su završeni svi ljekarski pregledi.

Kantonalna organizacija Crvenog križa osigurala je pokrivače i prehrambene obroke, dok su Oružane snage BiH i Federalna uprava civilne zaštite ranije pripremili šatore, toalete i sanitarni čvor.

Na Graničnom prijelazu Izačić pregledano je svih 45 osoba, koje su trenutno smještene u šatorskom karantenu.

Među njima je 17 građana iz Unsko-sanskog kantona i oni će najvjerovatnije biti prevezeni u prinudni izolatorij u Medresi "Džemaludin ef. Čaušević" u Cazinu, čim se dobiju odobrenja i uputstva Federalne uprave civilne zaštite, rečeno je iz Štaba civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, prenosi Fena.

Istaknuto je i da će građani iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine vjerovatno biti transportovani u kantonalne izolatorije, odnosno područja svojih prebivališta.

U Bosni i Hercegovini do četvrtka, 9. aprila, prijepodne registrovano je 803 zaraženih korona virusom, preminulo je 34 ljudi, a 7.497 je testirano.

XS
SM
MD
LG