Dostupni linkovi

Potvrđena optužnica protiv službenika Granične policije BiH zbog uzimanja mita


Granični prelaz, ilustrativna fotografija
Granični prelaz, ilustrativna fotografija

Protiv službenika Granične policije BiH Kenana Nikontovića Sud Bosne i Hercegovine je još 18. marta potvrdio optužnicu, kojom se tereti da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, saopšteno je danas iz Odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine.

U optužnici je navedeno kako je Kenan 13. jula prošle godine na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, kao policijski službenik Granične policije BiH, obavljajući poslove granične kontrole na ulazu u BiH, prilikom kontrole privatnog motornog vozila marke Peugeot Partner nizozemskih registarskih oznaka, od vozača i njegove supruge zatražio dar kako bi im dozvolio da pređu na teritorij BiH.

"Iako je, nakon obavljenih provjera, bio svjestan da ispunjavaju uslove za ulazak na teritorij Bosne i Hercegovine. Nakon što je primio novčanicu od 20 eura dozvolio im je prelazak na teritorij BiH", navedeno je u danas objavljenom saopštenju Suda Bosne i Hercegovine.

Kako je navedeno u optužnici Tužilaštva BiH, Nikontović je kao službena osoba u instituciji BiH, zahtijevao i primio dar da u okviru svoje funkcije izvrši ono što bi svakako morao izvršiti.


XS
SM
MD
LG