Dostupni linkovi

Srbija: Ukupno 2.447 obolelih, još troje preminulo


U poslednja 24 sata u Srbiji preminule su još tri osobe od bolesti COVID-19, tako da je njihov ukupan broj 61, izjavila je Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta Batut u Beogradu.

On je na press konferenciji u 15 časova rekla da je do danas 7. aprila za jedan dan, od jučerašnjeg saopštenja, testirano 1.084 osobe, da je 247 novopozitivnih, kao i da je potvrđeno ukupno 2.447 obolelih od korona virusa.

Darija Kisić Tepavčević navela je da je ukupna smrtnost od korona virusa u Srbiji 2,49 odsto, da je među umrlima 44 muškarca 17 žena, kao i da je prosečna starost preminulih 64,2 godine.

Kako je saopštila, hospitalizovano je 1.349 ljudi, na respiratorima je njih 108, kao i da je do tri sata u utorak posle podne u Srbiji ukupno testirano 9.626 osoba.

Epidemiolog predrag Kon rekao je da su 8,3 odsto od svih pozitivnih zdravstveni radnici.

“Kada je reč o zaraženima na Institutu Dedinje, 61 radnik nema nikakve
simptome ali će i oni biti udaljeni sa posla jer je to u ovim slučajevima nužno.
Biće teško ali bolnica mora da nastavi da radi, sa smanjenim ekipama", naveo je Kon.

On je objasnio da nije neočekivano da su medicinski radnici zaraženi i dodao da će svi koji imaju simptome biti testirani.
“U narednim nedeljama virus će biti aktivan i treba što više smanjiti kontakte.
Izolacija je najvažnija, uključujući sve uvedene mere", rekao je Kon.


Montažne laboratorije za testiranje na COVID-19, koje su donacija kineskih kompanija, dobiće Niš i Beograd, najavio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede Srbije. Kako je rekao, u Nišu će se raditi 1.000, a u Beogradu 2.000 testova dnevno.

U krugu Vojno-medicinskog centra (VMC) Karaburma u Beogradu je toku rekonstrukcija i izgradnja nove bolnice, kapaciteta 70 kreveta, u kojoj će biti smešteni oboleli od COVID-19, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Drugi dan potpune zabrane kretanja u glavnom gradu Srbije
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

XS
SM
MD
LG