Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 60 novih oboljelih od korona virusa


Zagreb, 25. mart
Zagreb, 25. mart

Unazad 24 sata u Hrvatskoj je registrirano 60 novooboljelih od korona virusa, pa je ukupan broj oboljelih 1.282, izvijestio je na redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

Od jučer je 37 osoba ozdravilo, pa je ukupni broj ozdravljenih 167.

Dvije su osobe preminule - muškarac star 91 godinu sa Murtera, inače srčani bolesnik, ali i muškarac star 46 godina bez značajnijih kroničnih oboljenja. Ukupni broj preminulih od korona virusa u Hrvatskoj je 18.

Na respiratoru je 35 osoba, što znači da je angažirano 4,38 posto dostupnih respiratora.

Beroš je izvijestio kako je u ponedjeljak stiglo devet novih respiratora koji su već raspodijeljeni u Zagreb, Zadar, Slavonski Brod i Pulu.


Ukupno su hospitalizirane 352 osobe pozitivne na korona virus, dok su ostali u svojim domovima u samoizolaciji. Zagrebačka policija kazneno je prijavila mlađu žensku osobu koja je, iako je zaražena i određena još je samoizolacija, napustila svoj stan i izišla u javnost.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je izdano ukupno 639.725 e-propusnica za napuštanje mjesta prebivališta, odnosno za putovanje po Hrvatskoj. On očekuje da će do katoličkog Uskrsa 12. travnja proraditi otvorene tržnice u većini hrvatskih gradova.

Zagreb: Drive-in korona test
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izvijestio je da nema porasta broja zaraženih korona virusom 14 dana nakon potresa u Zagrebu 22. ožujka, nego da je u Zagrebu i dalje blagi pad broja novozaraženih.

Inače, najviše novozaraženih ima u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Povodom Svjetskog dana zdravlja on je uputio čestitke i zahvalu svim zdravstvenim radnicima, a pogotovo medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima i babicama kojima je ove godine posvećen Svjetski dan zdravlja. Od ukupno 178 zdravstvenih radnika zaraženoh korona virusom u Hrvatskoj, njih 80 su sestre i tehničari, oni koji uspustavljaju prvi kontakt s pacijentom, ne znajući unsprijed je li on zaražen ili nije, podsjetio je Capak.

Uz mogućnost drive-in testiranja u Zagrebu i već desetak dana u Puli, to je od ovog tjedna moguće i u karlovačkoj bolnici.

XS
SM
MD
LG