Dostupni linkovi

U Severnoj Makedoniji još tri žrtve korona virusa


Skoplje
Skoplje

U Severnoj Makedoniji su umrla još tri pacijenta od biolesti COVID-19, pa je broj umrlih porastao na ukupno 21, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na onlajn-konfereneciji za novinare rekao da su na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju umrli 40-godišnjak iz Kočana i 65-godišnjak iz Tetova, koji nisu imali druge bolesti, kao i 69-godišnjak iz Tetova s tumorom na mozgu.

Filipče je istakao da je od korona virusa ozdravilo još sedmoro: četvoro na Klinici za infentivne bolesti i troje u Debru, pa je ukupan broj izlečenih porastao na 30.

Registovano je, po podacima Ministsarstva zdravlja, 15 novih slučajeva koronoa virusa i ukupan broj dijagnostikovanih danas iznosi 570, od čega je više od polovine u Skoplju (239) i u Kumanovu (121).

"Epidemija je postepeno promenila tok. Ovo je faza u kojoj očekujemo da raste broj pacijenta i zato je Vlada danas donela dodatne mera oganičavanja kretanja, jer će samo društvena distanca konačno staviti kraj širenju virusa", rekao je Filipče.

XS
SM
MD
LG