Dostupni linkovi

Porezi i doprinosi iz fonda za 40.000 radnika u RS


Fond solidarnosti Republike Srpske preuzet će isplatu poreza i doprinosa na martovske plate zaposlenih u djelatnostima koje su najviše ugrožene virusom korona, kao što su trgovina, saobraćaj i skladištenje, ugostiteljstvo i ostale uslužne djelatnosti, te doprinosa za lica koja ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija RS-a.

"Cilj je sprečavanje otpuštanja radnika i očuvanje radnih mjesta. Procjena je da će biti potrebno između 17 miliona i 19 miliona KM (8 do 9 miliona eura), a porez i doprinosi biće uplaćeni za oko 40.000 radnika", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva finansija navode da se od pojave virusa korona i proglašavanja vanredne situacije u RS radi na sveobuhvatnim mjerama kako bi privredi i građanima bilo omogućeno da sa što manjim posljedicama prevaziđu poteškoće koje bi mogle da prouzrokuju pad prihoda.

U oblasti poreske politike odgođeno je plaćanje poreza na dobit i svih obaveza po završnom računu za 2019. godinu do 30. juna 2020. godine, koje će biti isplaćene u ratama do kraja 2020. godine.

Prolongiran je rok za podnošenje godišnjih poreskih prijava do 30. aprila 2020. godine kako bi poreskim obveznicima bilo olakšano izvršenje obaveza.

XS
SM
MD
LG