Dostupni linkovi

U Bihaću i Mostaru dva nova smrtna slučaja od korona virusa


Bolnica u Bihaću
Bolnica u Bihaću

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću preminula je još jedna osoba koja je bila pozitivna na COVID-19, potvrdio je za RSE Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice „ Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

„Radi se o 54-godišnjoj pacijentici iz Cazina, koja je bila u teškom stanju i već nekoliko dana bila je priključena na respirator“, kazao je Havić.

Direktor Kantonalne bolnice potvrdio je i da je izliječen prvi hospitalizirani pacijent u Unsko-sanskom kantonu koji je bio pozitivan na koronavirus.

Još jedna osoba preminula je u "Klinici za covid" u Mostaru.

Kako navode iz kriznog štaba, riječ je o osobi starije životne dobi. Prije dva dana dovežena je u Mostar u izuzetno teškom stanju.

''Riječ je o gospodinu rođenom 1934. godine i prema onomu što nam je za sada dostavljeno iz bolnice, čovjek je od prije imao poprilične zdravstvene tegobe, a sinoć je podlegao.'' izjavio je predstavnik Štaba CZ HNK-a i kantonalne Vlade, Darko Juka.

On je kazao i kako, zaključno do ponoći između 5. i 6. aprila, HNK ima ukupno 103 zabilježena pozitivna slučaja na Covid-19, od čega dva u toku jučerašnjeg dana, oba iz Čitluka, koji je inače novo žarište zaraze na jugu Bosne i Hercegovine.

Prema posljednjim podacima više od 650 zaraženih korona virusom do sada u Bosni i Hercegovini, tačnije 667. Do sada je i 30 oporavljenih, a zabilježeno je 27 smrtnih slučajeva od početka epidemije.

XS
SM
MD
LG