Dostupni linkovi

Sarajevo u tišini obilježava Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović i član Predsjedništva Željko Komšić, povodom Dana grada Sarajeva, odali su počast i položili cvijeće na spomen obilježje Vječna vatra, na mezarju Kovači, na spomen obilježju ubijenoj djeci Sarajeva i na spomen obilježju Vraca, navodi se u saopštenju za medije proslijeđenom iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH naglasili su veliki značaj 75. godišnjice oslobođenja Sarajeva od fašističke okupacije i istakli opredjeljenost za borbu protiv fašizma. Uputili su čestitke građanima povodom 6. aprila Dan grada Sarajeva sa porukom da ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane.

Povodom 5. aprila - Dana obilježavanja opsade Sarajeva 1992.-1995. godine i 6. aprila - Dana Grada Sarajeva, gradonačelnik Abdulah Skaka se putem video poruke obratio građanima, uz poruku: „Pobjede koje glavni grad Bosne i Hercegovine obilježava 5. i 6. aprila, snažna su poruka cijelom svijetu, da se, i najteže krize i najveći izazovi mogu prevladati a da se sačuva dostojanstvo, ljudskost, multikultura i suživot“.

XS
SM
MD
LG