Dostupni linkovi

Britanski premijer Boris Džonson prebačen u bolnicu


Britanski premijer Boris Džonson u obraćanju javnosti iznosi da je inficiran virusom korone, 27. marta 2020.
Britanski premijer Boris Džonson u obraćanju javnosti iznosi da je inficiran virusom korone, 27. marta 2020.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Boris Johnson) primljen je u nedelju uveče u bolnicu, na testove, nakon što je pokazao simptome korona virusa.

Džonsonu je pre 10 dana potvrđeno da je pozitivan na korona virus.

Portparol Dauning Strita rekao je da je Džonson večeras hospitalizovan po savetu svog lekara, kako bi se uradila ispitivanja.

„Ovo je mera predostrožnosti, jer premijer i dalje ima simptome korona virusa deset dana nakon testiranja. Premijer se zahvaljuje zdravstvenim radinicima na njihovom neverovatnom napornom radu i poziva javnost da i dalje sledi vladine savete da ostanu kod kuće, zaštite medicinske radnike i spasu živote”, navedeno je u izjavi iz Dauning Strita.

Džonson je u izolaciji od 27. marta.

Takođe, i britanski princ Čarls, koji ima 71 godinu, bio je pozitivan na korona virus. Saopšteno je da se princ dobro oseća i da je u samoizolaciji u rezidenciji u Škotskoj, dok je njegova supruga Kamila negativna na koronavirus.

U Velikoj Britaniji je u poslednja 24 časa zabeležen 621 smrtni slučaj povezan sa koronavirusom, što je i najveći broj do sada preminulih u toj zemlji u jednom danu, objavila je agencija Rojters. Od početka svetske pandemije u toj zemlji preminule su 4.934 osobe.

U nedelju uveče, javnosti se preko TV-a obratila i britanska kraljica Elizabeta II (Elizabeth II), koja je u retkom obraćanju na taj način pokušala je da ulije nadu u pobedu nad zarazom.

XS
SM
MD
LG