Dostupni linkovi

Komšić čestitao Dan grada Sarajeva i poručio - ostanite kod kuće


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je poruku u povodu 6. aprila - Dana grada Sarajeva i obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja grada od fašističke okupacije

„Ovaj simboličan datum za naš grad Sarajevo ove godine obilježavamo u drugačijim uvjetima. Ovaj datum simboliziraju otpor i pobjeda, te sam uvjeren da ćemo i ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo prevazići, a borbu protiv nevidljivog neprijatelja također dobiti“, rekao je Komšić.

„Sve ono što nam se dešavalo uspjeli smo prevazići zajedno. Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba. Ovaj historijski datum od velikog značaja za naš grad ne smijemo nikada zaboraviti i, bez obzira na to sa čime se suočavamo, uvijek trebamo imati na umu našu opredijeljenost za borbu protiv fašizma, težeći miru i slobodi. Zajedništvo je ono što trebamo nastaviti njegovati i prenositi na buduće generacije“, navodi se u Komšićevoj poruci.

Komšić je, uz čestitku, poručio građanima Sarajeva da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane.

XS
SM
MD
LG