Dostupni linkovi

Još dvoje novozaraženih u Crnoj Gori, ukupno 203


Puste ulice Podgorice, 4. april
Puste ulice Podgorice, 4. april

U Crnoj Gori potvrđena su dva nova slučaja koronavirusa, pa je broj oboljelih od COVID 19 porastao na 203 osobe, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore.

"Od jučerašnjeg presjeka pa jutros do 08:40 časova analizirano je 127 uzoraka od kojih je dva bilo pozitivno na novi koronavirus.

"Svi novooboljeli su iz Podgorice i kontakti su ranije poznatih slučajeva", istakli su iz IJZ.

Statistika slučajeva po opštinama je sljedeća:

Tuzi (34), Bar (18), Nikšić (17), Ulcinj (9), Andrijevica (7), Bijelo Polje i Herceg Novi sa po šest slučajeva, Budva četiri, Danilovgrad sa tri i TIvat sa dva
slučaja kovida 19.

Podgorica 95,Tuzi 34, Bar 18, Nikšić 17, Ulcinj 9 , Andrijevica 7 , Bijelo Polje 6 , Herceg Novi 6 Budva 4 , Tivat 2 i Danilovgrad 3.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je po preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ) objavilo odluku o preduzimanju hitnih dodatnih epidemioloških mjera u naselju na Vrelima Ribničkim koje obuhvata 23 zgrade, saopšteno je nakon hitne konsultativne sjednice NKT.

"Odluka o samoizolaciji stanovnika u tim objektima je donijeta nakon što je sinoć jedan stanovnik toga naselja upućen u Klinički centar Crne Gore na bolničko liječenje, a prethodno su u toj gusto naseljenoj zajednici ostvareni brojni direktni i indirektni kontakti", navodi se u saopštenju i dodaje da će biti pokrenuta i hitna nabavka namirnica i sredstava za ličnu higijenu za građane tog naselja.

Pod ljekarskim nadzorom u Crnoj Gori je ukupno više od 6.000 osoba.

Prema podacima sa sajta Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti Crne Gore, populacija građana koja je najviše oboljela je starosti od 30 do 60 godina. Za skoro 11% inficiranih nema podataka o načinu infekcije, dok je preko 76% oboljelih zaraženo iz poznatog kontakta, navodi NKT.

XS
SM
MD
LG