Dostupni linkovi

RS:16,5 miliona KM pomoći najugroženijim djelatnostima


Glavni koordinacioni tim Republike Srpske upoznat je da je Vlada ovog bh. entiteta u četvrtak donijela Odluku o načinu izmirenja poreza na dohodak i doprinosa za mart 2020. godine, kao mjeru za ublažavanje posljedica pandemije korona virusa, saopšteno je nakon sjednice Glavnog koordinacionog tima.

U saopštenju se ističe da je tom mjerom planirano da se pomogne najugroženijim djelatnostima kao što su trgovina, saobraćaj i skladištenje, ugostiteljstvo, te ostale uslužne djelatnosti.

“Procjena potrebnih sredstava, koja će biti isplaćena iz Fonda solidarnosti, je oko 16,5 miliona KM, čime bi bili uplaćeni porez i doprinosi za oko 40.000 radnika.

Glavni koordinacioni tim apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike i poručio da oni koji to budu činili neće moći da računaju na pomoć institucija Republike Srpske.”- navodi se u saopštenju.

Na sastanku, su učestvovali premijer Republike Srpske Radovan Višković, enitetska predsjednica Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Učesnici su apelovali na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Nakon sjednice Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, koja je održana on line, saopšteno je da će se upis učenika u prve razrede osnovnih škola organizovati čim se za to steknu uslovi, te da će se nastava na daljinu nastaviti i tokom proljetnog raspusta koji je ove školske godine bio planiran od 13. do 20. aprila.

XS
SM
MD
LG