Dostupni linkovi

Vučić: Putin obećao značajnu pomoć Srbiji


Predsednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, tokom susreta u Sočiju 2019.
Predsednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, tokom susreta u Sočiju 2019.

"Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je značajnu pomoć i podršku Srbiji i njenim građanima u borbi protiv korona virusa, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata", saopšteno je iz Kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je tokom telefonskog razgovora Putinu zahvalio na tome što, "i pored brojnih obaveza i krize, koja je zadesila Rusiju i svet, misli na Srbiju i prijateljski srpski narod".

On je rekao da je taj razgovor potvrda "izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i medjusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog nevidljivog neprijatelja kakav je COVID-19".

Vučić i Putin, dodaje se, saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije odnosi iskrenog poverenja.

"Dvojica državnika su naglasili neophodnost svog skorog susreta, i to odmah pošto zajedničkim snagama pobede pandemiju COVID-19", navodi se u saopštenju.

Vučić je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju sa jednog od ranijih susreta sa ruskim predsednikom i naveo naveo da je „potvrđeno prijateljstvo“ i da „značajna pomoć stiže u Srbiju“.

„Hvala Vladimiru Putinu i ruskom narodu!“, naveo je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije sa Putinom je razgovarao uoči sastanka sa članovima Kriznih štabova za suzbijanje korona virusa u 18 sati, nakon čega će se obratiti javnosti.

XS
SM
MD
LG