Dostupni linkovi

Hrvatska: 77 novooboljelih, bez novih žrtava


Unazad 24 sata je u Hrvatskoj 77 novooboljelih, isto kao i dan ranije, što indirektno pokazuje da su naše preventivne mjere urodile plodom, izvijestio je ministar zdravlja Vili Beroš na redovitoj konferenciji za novinare nacionalnog stožera Civilne zaštite u 14 sati.

Ukupan je broj oboljelih 867. Nema novih žrtava, pa je broj umrlih od korona virusa u Hrvatskoj već 48 sati isti - ukupno šest. Također, nastavlja se trend porasta broja izliječenih od korona virusa - nakon jučerašnjih 12 novoozdravljenih, danas ih je još troje, pa je ukupan broj izliječenih 67, izvijestio je ministar Vili Beroš.

On je zaključio kako se hrvatski zdravstveni sustav, nakon šoka izazvanog korona virusom i dodatnog izazvanog potresom u Zagrebu "vraća u normalni modus funkcioniranja." Na novinarsko pitanje o općoj ocjeni u Hrvatskoj, kazao je kako se "sve kreće u širim okvirima onoga što smo vidjeli u Kini."

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je kazao kako analiza provedena 10 dana nakon katastrofalnog potresa u Zagrebu pokazuje da nema porasta broja oboljelih kao rezultata okolnosti izazvanih potresom u nedjelju 22. ožujka ujutro. Dapače, broj novooboljelih u Zagrebu je u blagom padu, dodao je.

Na respiratoru su 32 bolesnika, što je 5 više nego dan ranije. Testirano je ukupno 7015 osoba, od toga unazad 24 sata njih 611. Od utorka u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo grada Zagreba "Dr. Andrija Štampar" uvedeno je i drive-in testiranje na coronavirus.

Poslane su upute za omogućavanje rada poljoprivrednika na proljetnim radovima i dopušten je rad trgovina sjemenom i gnojivim, poljoapotekama i trgovinama rezervnim dijelovima za poljoprivrednu mehanizaciju.

XS
SM
MD
LG