Dostupni linkovi

Zabrana kretanja u Crnoj Gori od 19 do 05


Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti (NKT) Crne Gore je objavilo nove privremene mjere zaštite građana od COVID19, među kojima je zabrana izlaska iz objekta stanovanja od ponedjeljka do petka u terminu od 19:00 - 05:00 sati, te od 13:00 u subotu do 05:00 sati u ponedjeljak.

“Nalazimo se u prelomnom trenutku pandemije koji će u velikoj mjeri definisati dalji tok”, navode iz Vlade i dodaju da u ovakvim situacijama ne postoji druga prilika, te da su donijeli odgovore odluke koje će odlučno sprovoditi, pa pozivaju građane da ih razumiju i poštuju.

Zabranjeno je okupljanja u stanovima, osim clanovima domaćinstva. Djeci mlađoj od 12 godina zabranjuje se boravak na otvorenom javnom prostoru od 05:00 do 19:00 sati, bez prisustva odrasle osobe.

Zabranjene su sportske i rekreativne aktivnosti na javnim površinama.

Zabrane se ne odnose na na lica koja obavljaju poslove od javnog interesa (zdravstvo, inspekcijski organi, policija, vojska, vatrogasne službe, komunalne službe, mediji –uključujući lica koja gostuju u medijskim emisijama, poljoprivredne djelatnosti na gazdinstvima i sl.), uz dokaz (potvrdu) poslodavca.

Izuzimaju se ( u vrijeme trajanja zabrane izlaska iz stanova) lica koja izvode kućne ljubimce koji mogu da borave na javnoj površini do 60 minuta.

Ove mjere vazenarednih 15 dana, počev od 30marta.

U Crnoj Gori od početka epidemije od COVID19 oboljela je 91 osoba. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom se trenutno nalazi 6.262 građana.
Od početka epidemije, u Crnoj Gori su zabilježena dva slučaja sa smrtnim ishodom kod nosilaca korona virusa.

XS
SM
MD
LG