Dostupni linkovi

U Federaciji BiH još 29 osoba zaraženih korona virusom


Aida Pilav, čelnica Kriznog štaba u Federaciji BiH
Aida Pilav, čelnica Kriznog štaba u Federaciji BiH

U Federaciji Bosne i Hercegovine (BiH) do sada su korona virusom zaražene 152 osobe, potvrđeno je za RSE u federalnom Zavodu za javno zdravstvo. Danas su regstrovani novooboljeli - u Sarajevskom kantonu jedna osoba, u Srednjobosanskom dve, u Zeničko-dobojskom deset, u Unsko-sanskom dve, u Tuzlanskom 11, u Zapadno-hercegovačkom kantonu tri zaražene odsobe.

U Kantonu Sarajevo do sada je ukupno potvrđeno 18 slučajeva zaraze koronavirusom, izjavila je danas dr Aida Pilav, na zajedničkoj konferenciji za medije Vlade i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo. Potvrdila je da su negativni testovi za sve studente koji su stigli iz Italije u petak 27. marta a koji su smješteni u studentskom domu u sarajevskom naselju Bjelave. Njih ukupno 18 su dobrog zdravstvenog stanja ali u studentskom domu ostaju do daljnjeg, odnosno boraviće u izolaciji 28 dana.

U samoizolaciji se nalazi 1 880 građana dok je trenutno na području Kantona Sarajevo evidentirano devet klastera, saopšteno je na ovoj konferenciji za novinare.Testova ima dovoljno, epidemiološka situacija u sarajevskom Kantonu je pod kontrolom, poručila je dr Aida Pilav.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Ismir Juslko je rekao da je za tri dana sa sarajevskih ulica sklonjeno skoro 400 migranata koji su sada smješteni u Migrantski centar u Blažuju.

XS
SM
MD
LG