Dostupni linkovi

Zvizdić predložio pomjeranje roka za plaćanje PDV-a u BiH


Denis Zvizdić
Denis Zvizdić

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić predložio dopunu zakona o pomjeranju roka plaćanja poreza na dodanu vrijednosti (PDV) na kraj mjeseca.

U saopštenju koje je upućeno medijima navodi se da je Zvizdić u ponedjeljak, 30. marta, parlamentarnu proceduru uputio prijedlog Zakona o dopuni Zakona o PDV-u na razmatranje po hitnom postupku.

"Danas sam u parlamentarnu proceduru, na razmatranje po hitnom postupku, uputio Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u, kojim se omogućava donošenje privremene odluke kojom se rok za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a pomijera sa 10. u mjesecu do posljednjeg radnog dana u mjesecu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da ovakva odluka može važiti za period do 90 dana, uz mogućnost da Vijeće ministara BiH istu može produžiti za još 90 dana.

"Usvajanjem ove dopune Zakona o PDV-u bila bi ispunjena jedna od ključnih mjera koju od početka pandemije korona virusa od državnog nivoa, odnosno od Vijeća ministara BiH, traži realni sektor i ukupna poslovna zajednica, a koja bi značajno pomogla u saniranju ekonomskih problema i zastoja privrednih djelatnosti izazvanih štetnim djelovanjem pandemije korona virusa.”, navodi se u saopštenju predsjedavajućeg Zvizdića.

XS
SM
MD
LG