Dostupni linkovi

Rijad presreo rakete jemenskih pobunjenika


Pripadnik snaga jemenskih pobunjenika
Pripadnik snaga jemenskih pobunjenika

Saudijska Arabija je "presrela i uništila" rakete koje su ispalili jemenski pobunjenici na Rijad i na još jedan grad u blizini granice sa Jemenom.

"Saudijske snage vazdušne odbrane su presrele i uništile dve balističke rakete koje je ispalila teroristička milicija Huti", izjavio je Turki al-Maliki, portparol vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koja je već pet godina u ratu sa Hutima.

Jedan portparol oružanog krila Hutija je u televizijskom obraćanju rekao da je izvedena "najveća vojna operacija" ikada u Saudijskoj Arabiji.

Najmanje tri eksplozije začule su se noćas, javili su dopisnici Frans presa iz Rijada, gde je kao i u drugim gradovima Saudijske Arabije na snazi delimičan policijski čas zbog pandemije korona virusa.

Al-Maliki je, kako javlja saudijska agencija SPA, dodao da u tom napadu nema mrtvih.

"Delovi raketa su pali na više rezidencijalnih područja, a dva civila su lakše ranjena", navela je na Tviteru saudijska civilna odbrana.

Jemenska vlada je osudila taj napad. "Nastavak ovakvih akcija milicije koju podržava Iran... pokazuje da oni ne žele mir", navodi na Tviteru ministarstvo spoljnih poslova Jemena.

XS
SM
MD
LG