Dostupni linkovi

Vlada C. Gore: Sami ćemo se snaći, neka Vučić brine o Srbiji


Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je predsjedniku Srbije da će se Crna Gora snaći kupovinom robe na tržištima gdje ta roba neće biti oduzimana, saopšteno je večeras iz Vlade Crne Gore.

„Zahvalni smo predsjedniku Srbije na brizi o Crnoj Gori. Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije“, poručio je Simović.

Kako je objavila Radio Slobodna Evropa, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da su netačne optužbe da je Srbija konfiskovala respiratore Crnoj Gori, i dodao da su spremni da ih poklone pet.

Vučić je izjavio da je Srbija spremna da crnogorskoj Vladi pokloni tri respiratora, kao i da je spremna da na molbu predstavnika Srba u Crnoj Gori Andrije Mandića, odmah isporuči po jedan respirator za Pljevlja i Bijelo Polje.

Potpredsjendik Vlade Milutin Simović je tim povodom saopštio da ima i drugih država u kojima je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da ne bude oduzeta kao što se to desilo Crnoj Gori sa respiratorima na tržištu Srbije, a iskazao je zahvalnost na najavu Vučića o dva respiratora koja bi predsjednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

„Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama“, kazao je Simović.

XS
SM
MD
LG