Dostupni linkovi

Vlasniku restorana u Bijelom Polju pritvor zbog kršenja zabrane


Vlasniku ugostiteljskog objekta „Srpski klub” iz Bijelog Polja je određen pritvor do mjesec dana, a na teret mu se stavlja što je otvorio ugostiteljski objekat uprkos zabrani, te sprječavao službeno lice u vršenju službene dužnosti kada je uhapšem u Bijelom Polju 24. marta, saopštila je Uprava policije (UP) večeras na svom tviter nalogu.

U saopštenju UP dostavljenom medijima, navodi se da je tom licu sudija za istragu odredio istragu do 30 dana, a policija ga je sprovela u Istražni zatvor Bijelo Polje.

„M.Đ. (48) je u Bijelom Polju lišen slobode 24. marta kao vlasnik ugostiteljskog objekta „Srpski klub” zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti u sticaju sa krivičnim djelom sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, saopštila je policija.

M.Đ je otvorio ugostiteljski objekat uprkos izrečenim privremenim mjerama Ministarstva zdravlja u cilju sprječavanja širenja korona virusa, a kada su policijski službenici pristupili kontroli ugostiteljskog objekta, M.Đ. je pokušao da ih spriječi da uđu u ugostiteljski objekat koristeći fizičku snagu, precizira se u saopštenju.

Uprava policije Crne Gore (UPCG) je ranije danas saopštila da je procesuirala sedam osoba u više crnogorskih gradova zbog kršenja privremenih mjera donijetih zbog sprječavanja širenja korona virusa.

Prema poslednjim podacima, u Crnoj Gori je registrovano 82 slučaja oboljenja od korona virusa.

XS
SM
MD
LG