Dostupni linkovi

FBiH: Kasarna za smještaj onih koji krše samoizolaciju


Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) odobrila kasarnu za smještaj osoba koje krše samoizolaciju i policijski sat u Kantonu Sarajevo.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na hitnoj telefonskoj sjednici donijela je Odluku o davanju na privremeno korištenje, Centra za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić“ u općini Hadžići, Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, za potrebe izvršavanja obaveza koje se odnose na kršenja samoizolacije i zabrane kretanja.

Navedeno je da je odluka donesena nakon što se Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obratilo Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova aktom u kojem je se ističe da policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo provode aktivnosti na kontinuiranom obilasku i kontroli osoba kojima su izrečene mjere samoizolacije.

Takođe, "da je rješenja koja su nadležni inspekcijski organi izdali o zabrani kretanja, veliki broj građana na području Kantona Sarajevo prekršio i krši svakodnevno“, navedeno je u saopštenju Vlade Federacije Bosne i Hercegovine nakon sjednice.

XS
SM
MD
LG