Dostupni linkovi

Dačić: Narednih dana šaljemo avion u Berlin, Abu Dabi i na Maltu


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su rešeni najhitniji slučajevi srpskih državljana koji su ostali zaglavljeni u inostranstvu i najavio da će vlada narednih dana poslati avione u Berlin, Abu Dabi i na Maltu.

"U narednim danima bi trebalo da budu realizovani letovi za Berlin, Abu Dabi i Maltu, ali sada to nisu urgentne stvari jer niko nije zaglavljen na aerodromu. Reč je o ljudima koji su ostali bez posla, kao na Malti, ili su to turisti koji su imali aranžmane", rekao je Dačić za RTS.

On je dodao da će sutra za Berlin otići avion sa 170 mesta koji pre svega treba da vrati u zemlju srpske zdravstvene radnike.

Građane Srbije koji se nalaze na udaljenim destinacijama, Dačić je pozvao da dođu do nekih bližih aerodroma, kao što su Doha, Abu Dabi, Istanbul, Pariz ili Moskva.

"Iz Dohe smo imali mogućnost da prevezemo jedan broj ljudi i došlo je njih 13 sa Balija, a 40 ih je ostalo tamo. Trebalo je svi da dođu", rekao je Dačić.

On je kazao da će u zemlju biti vraćani i srpski turisti, ali da prioritet imaju učenici, studenti, deca zdravstvenih radnika koji se vraćaju, bolesni i oni koji su bili na službenim putovanjima.

"Vlada Srbije nije turistička agencija, mi ne možemo da rešavamo problem svakog pojedinačnog turiste širom sveta. Uložićemo maksimum napora, ali to mora da bude organizovan napor", naveo je Dačić i dodao da Srbija ne naplaćuje karte tim putnicima.

Dačić je rekao da je Vlada Srbije danas poslala jedan avion za London i drugi za Los Anđeles koji će u povratku doneti medicinsku opremu.

XS
SM
MD
LG