Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 14 novooboljelih, ukupno 495


Od jutros je 14 novooboljelih, tako da je ukupan broj zaraćenih korona virusom u Hrvatskoj 495, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite nešto iza 16 sati.

Ukupni broj oboljelih u 24 sata je u blagom padu - danas je ta brojka 53, u sriejdu je to bilo 63, utorak 69, dan ranije 71.

"Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate," zaključio je ministar.

Drugi preminuli od koronavirusa u Hrvatskoj je 74-godišnji Zagrepčanin koji je bio onkološki bolesnik, izvijestila je ravnateljica klinike za infektivne bolesti u Zagrebu Alemka Markotić. U njenoj klinici osmero je na respiratoru, a ukupno je 70 bolesnika koji su svi stabilni, osim troje koji su - kako je kazala - "nešto teže bolesni".

Upravo zbog blagog pada broja novooboljelih, a i zbog brige da gospodarstvo nastavi funkcionitrati, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je ublažavanje dviju mjera - vozači teretnih kamiona koji voze za hrvatske tvrtke u međunarodnom prometu neće više morati biti u karanteni između dvije vožnje, nego mogu svojim domovima u samoizolaciju. Također, večeras će se razmotriti mjera ponovnog otvaranja trgovina u sklopu tržnica, koje su ranijom mjertom bile zatvorene, najavio je.

Stanovnici Murtera i Betine su u karanteni, ali nema potrebe za karantenom u Biogradu gdje je dvoje liječnika u lokalnoj bolnici zaraženo, rečeno je.

XS
SM
MD
LG