Dostupni linkovi

Radojičić: Dezinformacija o potpunoj blokadi Banjaluke


Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će policija ispitati slučaj lažne informacije o potpunoj blokadi grada na Vrbasu, što je dovelo do, kako kaže, nove navale na trgovine.

"Neke osobe su generisale laž da će grad biti zatvoren. To je netačno jer Gradski štab nije razmatrao zatvaranje Banjaluke i svih djelatnosti u njoj. Održavamo iste mjere kao do danas. Ova vijest je izazvala novi potrošački val pa je jutros u trgovinama zabilježena navala građana koji su podlegli dezinformaciji,"rekao je Radojičić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Radojičić je dodao i da u protekla 24 časa dva lica nisu poštovala mjeru kućne izolacije, te da su prijavljena inspekciji i policiji. Dodao je i da je u gradu ukinut gradski prevoz, te da funkcionišu samo takozvane radničke linije, koje služe za prevoz na posao.

"Ograničen je broj polazaka i prevoz je besplatan, odnosno finansira ga grad. Štab će u subotu, 28. marta, razmatrati eventualno produženje donesenih mjera ukoliko to bude zahtijevala epidemiološka situacija,"naveo je Radojičić.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je i da je u naselju Rakovačke Bare uspostavljen karantin za osobe koje prekrše kućnu izolaciju. U gradu su, kaže Radojičić, uspostavljena još tri gradska karantina za one koji uđu u BiH, bude utvrđeno da su negativni na testu, a preporučena im je izolacija.

U Banjaluci je trenutno evidentirana 81 osoba zaražena korona virusom.

XS
SM
MD
LG