Dostupni linkovi

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Doboju


ilustrativna fotografija
ilustrativna fotografija

Ljekari, medicinari i druge osobe koje su imale bliže kontakte sa načelnikom Službe za pedijatriju dobojske bolnice kod kojeg je utvrđena zaraza virusom korona su u izolaciji i oni će odmah biti testirani.

To je prvi slučaj zaraze u Doboju i obilježio je sjednicu Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Svi prvi kontakti biće testirani u toku današnjeg dana. Cilj je da se izoluju svi oni ljudi koji bi mogli biti pozitivni. Preduzeli smo i niz drugih mjera : dezinfikovali smo radni i stambeni prostor pacijenta”, rekao je komandant Štaba, gradonačelnik Boris Jerinić.

Za razliku od drugih sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije predstavnici ove zdravstvene ustanove nisu se obraćali novinarima nakon objavljivanja rezultata testiranja njihovog kolege.

Oni su ranije istakli da im je neophodno više zaštitne opreme te da je otežana nabavka respiratora na tržištu zbog pandemije virusa korona.

“Pokrenuta je nabavka sedam novih respiratora. Nije moguće precizorati koliko će trajati isporuka. Prije izbijanja pandemije bolnica je imala tri respiratora : dva stacionarna i jedan mobilni”, rekao je direktor bolnice Mladen Gajić.

Bolnica u Doboju je regionalna zdravstvena ustanova i gravitira joj oko 270 000 stanovnika iz desetak lokalnih zajednica.

Liječenje šefa pedijatrijskog odjeljenja u Doboju biće nastavljeno u karantinu Studentskog doma u Banjaluci.

Poslije prvih simptoma dječiji ljekar u posljednjih sedam dana nije dolazio na posao u dobojskoj bolnici i bio je u izolaciji, potvrdio je ministar zdravlja RS Alen Šeranić


XS
SM
MD
LG