Dostupni linkovi

Tužilaštvo u Sarajevu će ispitati slučaj smrti osobe koja preminula na putu za bolnicu


Tužilaštvo Kantona Sarajevo ispitat će slučaj smrti ženske osobe iz Hrasnice koja je preminula na putu do Doma zdravlja Ilidža, a pri tome je bila zaražena korona virusom.

Ovu informaciju potvrdila je za Radio Slobodna Evropa glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

"Bit će provjerene sve okolnosti uslijed kojih je nastupila smrt. U ovoj fazi ne možemo saopćiti više informacija", kazala je Bavčić.

Inače, direktor Doma zdravlja Kantona Sarajevo Mehmed Kulić govoreći o preminuloj ženi iz Sarajeva na pres-konferenciji održanoj u srijedu istakao je da je žena primala terapiju za respiratorna oboljenja te da se nije moglo utvrditi veza sa korona virusom.

"Sa žaljenjem možemo konstatirati da je sinoćnja reanimacija žene ispred Doma zdravlja Ilidža neuspjela i nakon toga su poduzete sve mjere u vezi tog slučaja. To se tiče stanja Doma zdravlja Ilidža, sinoć smo poduzeli sve mjere sa dezinfekcijom, a danas smo poduzeli te mjera da ambulanta iz koje je krenulo to bude zatvorena", rekao je Kulić te dodao da je tretirana u nekoliko navrata u Domu zdravlja, bila je u tretmanu i imala terapiju za respiratorne smetnje. Međutim u nekoliko navrata nije se mogla ustanoviti epidemiološka veza niti sa nekim ko je dolazio iz ugroženog područja niti nekoga od kontakata.

"Ovakvi slučajevi mogu da se dese u našem miljeu i da poslije saznajemo podatke koji su izuzetno važni", kazao je Kulić.

U međuvremenu je zatvorena ambulanta u Hrasnici i firma u kojoj je radila preminula 52-godišnjakinja.

XS
SM
MD
LG