Dostupni linkovi

Iran spreman pooštriti mjere, više od dvije hiljade preminulih


Priprema kreveta u jednoj od iranskih bolnica
Priprema kreveta u jednoj od iranskih bolnica

Iranski predsjednik Hasan Rohani upozorio je da je njegova administracija spremna na uvođenje novih mjera protiv virusa korona pošto je broj preminulih u toj zemlji premašio 2.000.

Rohani je istakao da bi nove mjere, koje bi mogle biti usvojene do večeri, obuhvatale prve zabrane kretanja kako bi se spriječilo širenje virusa.

"U Nacionalnom komitetu za borbu protiv virusa korona traje velika diskusija o načinima za jačanje preduzetih mjera. Potrebno je da pojačamo regulative", naglasio je Rohani, napominjući da je Ministarstvo zdravlja predstavilo plan koji bi morao biti usvojen i proveden do kraja dana.

On je dodao da bi plan mogao stvoriti probleme sa planovima za putovanje i da bi bilo neophodno da se ljudi vrate svojim kućama.

Zvaničnik iranskog Ministarstva zdravlja Alireza Vahabzadeh danas je naveo da je u Iranu potvrđeno da su u protekla 24 časa preminule 143 osobe, čime je broj umrlih dostigao 2.077.

Broj zaražanih povećan je na 27.017, što je najviše u svijetu nakon Italije, Kine i Španije.

Iran se do sada protivio bilo kakvim blokadama, već se uglavnom oslanja na apele ljudima da ostanu kod kuće.

Međutim, to je u većini slučajeva ignorisano i više stotina hiljada Iranaca prošlog vikenda je krenulo na odmor sa porodicama povodom novogodišnjih praznika uprkos bojazni od širenja virusa na sela iz većih gradova.

XS
SM
MD
LG