Dostupni linkovi

U Tursku vraćeno gotovo tri hiljade studenata iz osam zemalja


Dezinfekcija Ali-pašine džamije u Istanbulu
Dezinfekcija Ali-pašine džamije u Istanbulu

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Čavušolu (Mevlut Cavusoglu) izjavio je u srijedu (25. marta) da je u tu zemlju zbog pandemije korona virusa u utorak uveče vraćen 2.721 student iz inostranstva, prenose turski mediji.

Šef turske diplomatije kazao je da su studenti u Tursku vraćeni iz osam država i da je za to organizovano 11 avionskih letova.

"Turski konzulati rade 24 sata dnevno i sedam dana u sedmici kako bi odgovorili na sve upite naših državljana u inostranstvu", poručio je Čavušolu.

U Turskoj su do sada korona virusom zaražene 1.872 osobe, a od posljedica zaraze umrlo je 44 oboljelih. To su podaci koje je potvrdilo Ministarstvo zdravstva te zemlje.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19 jer se virus proširio u 170 država i teritorija.

U svijetu je korona virusom zaraženo više od 424.000 ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je više od 18.900 oboljelih. Izliječeno je nešto više od 109.000 oboljelih.

XS
SM
MD
LG