Dostupni linkovi

U Sarajevo stigla zaštitna oprema iz Turske


Ilustracija, Međunarodni aerodrom Sarajevo
Ilustracija, Međunarodni aerodrom Sarajevo

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo dopremljena je pomoć naroda Republike Turske Društvu Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

Radi se o zaštitnim maskama, rukavicama, te zaštitnim odijelima i naočarama. Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine rasporediće ovu pomoć entitetskim organizacijama Crvenog krsta/križa, koje će, u aktuelnoj situaciji pomoći najpotrebitijim institucijama i organizacijama.

- U vrijeme kada naše organizacije u strukturi rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači. Prije svega moramo zaštiti naše osoblje i volontere koji se izlažu riziku, a potom i zdravstvene, socijalne i slične institucije koji su u velikoj potrebi. Jako smo zahvalni na ovoj pomoći, koja je došla u pravom trenutku“, rekao je Rajko Lazić, generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Lazić je istakao zahvalnost svim kolegama, uposlenicima i volonterima, koji ovih dana ulažu maksimalne napore da drugi ne izlaze iz svojih kuća. Također je još jednom apeliramo da svi pokažemo odgovornost, i ostanemo kući.

XS
SM
MD
LG