Dostupni linkovi

Nove tri osobe zaražene korona virusom u BiH


Test epruveta
Test epruveta

Nova tri slučaja zaraženih korona virusom potvrđena su u Bosni i Hercegovini. Radi se o dvije osobe iz Širokog Brijega i jednoj osobi iz Bihaća.

Sa ova tri pacijenta, ukupan broj zaraženih u BiH je 153.

Nakon što je u utorak u jutarnjim satima potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Širokom Brijegu, u poslijepodnevnim satima potvrđena su još dva slučaja. Riječ je o kćerki i snahi prvozaražene, 75-godišnje žene iz mjesta Jare kod Širokog Brijega.

Tu informaciju za RSE potvrdio je kantonalni ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić.

Pored toga, na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđen je još jedan slučaj u Bihaću, potvrdio je za RSE Hajrudin Havić direktor Kantonalne bolnice „Dr Irfan Ljubijankić'' u Bihaću.

„ Od četiri uzorka koje smo jutros poslali jedan je pozitivan. Radi se o muškaracu iz Bosanske Krupe koji je već hospitaliziran na našem infektivnom odjelu i pod budnom je pratnjom našeg medicinskog tima. Za sada nemamo informacija na koji način on zaražen“, kazao je Ljubijankić.

Među testiranim uzorcima bio je i uzorak muškarca koji je u ponedjeljakr uslijed teške upale pluća i respiratornih smetnji preminuo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Njegov nalaz je negativan, dodao je Havić.

U Bihaću je sada zaraženo ukupno šest osoba. Zdravstveno stanje novozaraženih osoba je stabilno.

XS
SM
MD
LG